Stor brist på boende inför rallyt

1:26 min

Inför svenska rallyt så är bostadsbristen ett stort problem för arrangören. Framförallt i Torsby behövs det fler privata uthyrare för att kunna ge tak över huvudet till besökare.

Mellan den 14-17 februari 2019 så arrangeras det svenska vm-rallyt "Rally Sweden" i Värmland. Ett evenemang som lockar över 200 000 åskådare. Tävlingarna avgörs i huvudsak i Karlstad och norra Värmland och sedan några år med några sträckor på den norska sidan av gränsen.

Efterfrågan på boende är stort i hela området, framförallt kring Torsby. Nu efterlyses värmlänningar som vill hyra ut sitt privata boende. Mats Olsson, besöksnäringsstrateg på Torsby kommun, berättar att de har drivit kampanjer för att uppmärksamma invånarna i Torsby på det akuta problemet.

– Vi får förfrågningar dagligen på boenden från hela världen. Vi börjar få fullt i de kommersiella boenden men de finns fortfarande kvar. Vi behöver fortsatt påfyllning i de privata bostäderna, säger Mats Olsson.

Blir det svårt för besökarna att hitta boende här?

– Det kommer bli tufft i det närmaste rallyt. Dessutom ligger rallyt mitt i sportlovsveckan. Så all kommersiellt boende är upptagen så det blir tufft att hitta boende då, säger Mats Olsson.