Politiker eliten håller i invigningsbandet där den nya snabbusslinjen i Karlstad ska åka igenom.
De ledande politikerna i Karlstad höll gemensamt i invigningsbandet som de nya snabbussarna åkte igenom. Foto: Malin Björk/P4 Värmland Sveriges radio
Karlstad

Snabba kändisar ska få fler att åka kollektivt

1:41 min

Rikard Wolff, Selma Lagerlöf, Christer Sjögren och Lars Lerin är namnen på de nya elbussarna som kommer att trafikera Karlstads nya snabbusslinje, som invigdes under lördagen.

De ledande politikerna i Karlstad höll i invigningsbandet när det första snabbussen gav sig iväg på den nya sträckan. Den nya bussen har täta turer och går helt på el. 

– Det blir lättare att röra sig i stan, det går snabbt och effektivt, säger Mattias Bergh som är chef för Karlstads buss. 

Mattias tror att det är viktigt att ha bra kollektivtrafik för att få ungdomar att stanna kvar i Karlstad. Men även att få fler att flytta hit.

– Jag åker gärna buss in till stan nu och tror nog att jag kommer fortsätta att göra det med den nya linjen, det är svårt med parkering, säger Karlstadsbon Greta Hidenius

Det var i mars i år som man började med markarbetena, där linjen ska gå. 140 miljoner beräknades utbyggnaden av denna första del av snabbusslinjen kosta.  

– Summeringen av den totala kostnaden är inte helt klar men det kommer inte kosta så mycket som budgeterat. 10 till 20 miljoner kronor under budget kan det bli,  säger Mattias Bergh som är nöjd att man lyckats hålla budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista