Rallycross-VM

Volkswagen lämnar rallycross-VM

1:32 min

PSRX Volkswagen tänker inte köra rallycross-VM nästa år.

Chefen för Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, förklarar beslutet såhär i ett pressmeddelande:

− När tre fabriksteam, eller team med fabriksstöd, lämnade VM-serien så ändrades förutsättningarna drastiskt. Tillsammans med PSRX och Volkswagen Sverige var vi tvungna att omvärdera vårt engagemang i mästerskapet.

Sven Smeets påpekar ändå att intresset för rallycross-VM kvarstår för framtiden.

− Naturligtvis kommer vi att hålla ett vakande öga på utvecklingen mot elektrifiering av rallycross. Vi har stöttat det initiativet från början och vi har ett fortsatt intresse.

Johan Kristoffersson missar därmed chansen att ta det tredje raka guldet:

– Självklart är jag ledsen över att inte få köra min fantastiska Polo R Supercar nästa säsong, men jag förstår absolut varför beslutet har fattats, säger Kristoffersson i ett uttalande.

Teamägaren Petter Solberg vill också titta längre fram än till 2019.

− Det viktiga att komma ihåg är att det här är en paus − en paus och inte ett avslut, säger Petter Solberg i pressmeddelandet.

Morgan Östlund, Finnskoga MK:s ordförande kommenterar avhoppet från Volkswagen:

– Ja, det är tragiskt naturligtvis, men för vår del förändras inget. Vi kommer att jobba vidare med tävlingen i Höljes nästa sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista