Andersson lämnar Tidemand för Veiby

1:09 min

Jonas Andersson blir kartläsare åt norrmannen Ole Christian Veiby nästa säsong. Det betyder att Anderssons samarbete med Pontus Tidemand är över.

Det var i början av december 2015 som Jonas Andersson meddelade att han lämnar Mads Östberg och att han blir Pontus Tidemands nya kartläsare. Ett samarbete som nu nästan exakt tre år senare är historia.

Idag avslöjar nämligen Jonas Andersson att hans nya parhäst blir norrmannen Ole Christian Veiby.

Både Pontus Tidemand och Jonas Andersson har varit knutna till norska Even Management som också meddelar att deras samarbete med Pontus Tidemand kommer avslutas.

– Pontus och Even Management går ju skilda vägar och jag fick erbjudande att få vara kvar. Jag trivs bra här så jag besämde mig för att hoppa på den satsningen, säger Jonas Andersson till P4 Värmland.

Enligt uppgift kommer Veiby att köra en Polo i WRC2-klassen och det nya paret har fått klartecken att köra det två inledande tävlingarna - Monte Carlo och det svenska VM-rallyt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista