man på kontor. Robert Ojala/Sveriges Radio.
Anders Wahlén, servicetrafikchef på Värmlandstrafik. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Färdtjänstresor avbokas felaktigt

1:30 min

Problemen för Värmlandstrafiks kunder fortsätter. Förbeställda resor avbokas automatiskt av systemet. Och när kunderna ska ringa in klaga är telefonköerna långa.

P4 Värmland har tidigare rapporterat om problemen för Värmlandstrafiks kunder sedan det nya bokningssystemet satte i drift. Nu har ytterligare ett problem uppdagats. 

- Vi har kunder som har stående beställningar på resor som inte fått nån skjuts. När vi ringt in till Värmlandstrafik och påpekat problemet visar det sig att resorna är avbokade fast ingen avbokat dom, säger Kersti Sjöblom, undersköterska vid hemtjänsten i Grums kommun. 

På Värmlandstrafik är man medvetna om problemet.

- Vi gör nu allt för att rätta till det och under tiden för våra operatörer kontrollera resorna manuellt. Det blir extra handpåläggning från oss för att se till att kunderna inte drabbas,säger Anders Wahlén trafikchef på Värmlandstrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista