Bäckström (C) om uppgörelsen: Innehåller tydliga Centerförslag

1:54 min

Centerledaren Annie Lööf meddelade idag att partiet överväger att släppa fram Stefan Löfven som statsministerkandidat i en ny regering. Uppgörelsen välkomnas av Centerns riksdagsledamot från Värmland, Daniel Bäckström.

Ett utkast till en överenskommelse i regeringsfrågan publiceras nu på de Socialdemokraternas (S), Liberalernas (L), Centerpartiets (C) och Miljöpartiets (MP) webbsajter. Det är ett omfattande dokument på 16 sidor och 73 specifika punkter som redogör för hur de fyra partierna skulle kunna regera Sverige tillsammans. 

– De är inte den lösning vi helst skulle velat se, men det är den bästa möjliga i en besvärlig situation, sa Annie Lööf vid en presskonferens på fredagseftermiddagen.

Daniel Bäckström, Centerns värmländske riksdagsledamot säger följande:

– Utgångspunkten är ju det parlamentariska läget. Sen har de senaste veckornas förhandlingar lett till öppningar, avgörande för oss. Vi har fått igenom mycket av Centerns politik - det har varit avgörande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista