Färjestads Michael Lindqvist.
1 av 2
Färjestads Michael Lindqvist. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
.
2 av 2
Färjestads Axel Ottoson jublar efter 3-1. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad tog efterlängtade poäng

2:07 min

SHL. Färjestad tog årets första seger mot Malmö med 3-1 efter fyra raka förluster.

Det blev ett tungt slut på 2018 och en tung början på nya året med förluster för Färjestad. Men mot Malmö tog man tidigt ledningen med 2-0 i den första perioden som man sedan förvaltade till tre viktiga poäng och årets första poäng.

– Nej, men det är klart vi haft en tyngre period på slutet. Förlorat en del matcher och jätteviktigt för oss att komma på vinnarspåret igen och visa att vi är ett bra lag, säger målskytten Michael Lindqvist.

Otroligt krig där ute, varför tar ni tre viktiga poäng?

– Vi spelar som vi vill, vi spelar hårt och snabbt. Vi spelar med intensitet som egentligen är vår identitet. Det är såhär vi ska spela för att vinna matcher. Vi jobbar för varandra och viker oss inte, det är något att bygga vidare på.

Fyra raka förluster inför matchen, hur viktiga poäng och hur skönt var dessa poäng för självförtroendet?

– Jätteviktigt. Vi gör som sagt en bra match och vi vet att vi är ett bra lag efter en tung period så nu ska vi upp på vinnarspåret igen.

En stor snackis i den första perioden när Malmös Marcus Sylvegård hoppade in i Färjestads avbytarbås som resulterad i fullt kaos och totalt 30 minuter i utvisningar.

Efter matchen har dessutom både Michael Lindqvist och Malmös Henrik Hetta blivit anmälda till disciplinnämnden, skriver Expressen.

I Lindqvists fall handlar det om att han ska ha slagit klubban "kraftfullt mellan benen" på en Malmöspelare i slutet av andra perioden. Hetta anmäls för en huvudtackling mot en Färjestadsspelare.

 


Matchfakta
Färjestad BK-Malmö Redhawks 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 Marcus Nilsson (Michael Lindqvist, Axel Ottosson) 2-0 Michael Lindqvist (Marcus Nilsson, Mikael Wikstrand) 2-1 Fredrik Storm (Fredrik Händemark).

Tredje perioden: 3-1 Axel Ottosson (Joakim Nygård).

Skott: 26-16 (6-3, 10-6, 10-7)

Publik: 8 187.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista