Lars Mejern Larsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Lars Mejern Larsson (S). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Mejern efter Vänsterns besked: Det här löser sig

2:01 min

Vänsterpartiet tänker inte släppa fram Stefan Löfven (S) som ny statsminister - just nu. Partiledaren Jonas Sjöstedts besked tas dock med ro av Lars Mejern Larsson (S) som kallade detta för en "onödigt dramatisk dag".

– Jag tycker onekligen att det är en onödigt dramatisk dag - även om jag respekterar den process som pågår i varje parti, säger den värmländske riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson.

Hur menar du?

 – Jag förstår att det handlar om onödiga skrivningar eller nåt sånt. Men när sunt förnuft får råda kommer vi att landa i att Stefan Löfven blir statsminister. Vänsterpartiet får ju också vad vi önskat hela tiden, en S-ledd regering.

Men finns det en chans att gå V till mötes utan att riskera överenskommelsen med C och L?

– Talmannen (Andreas Norlén) gav ju respit till och med fredag. Det tycker inte jag att han skulle ha gjort. Det är inte ok med ett nej i elfte timmen. Men, nu är det fredag som gäller och jag tror att det här är löst då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista