Anna Lindberg, simhoppare och deltagare i slutgiltiga Mästarnas mästare. Foto Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Anna Lindberg, simhoppare och deltagare i slutgiltiga Mästarnas mästare. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Anna seglar över Atlanten

2:12 min

I höst visas realityprogrammet "Över Atlanten". Ett gäng kändisar seglar över Atlanten, från Kanarieöarna till Västindien. En av deltagarna är före detta elitidrottaren och värmlänningen Anna Lindberg.

– Ett väldans äventyr men samtidigt skrämmande och läskigt. Det var ingen självklarhet att tacka ja. Men samtidigt en möjlighet som man aldrig någonsin kommer att vara i närheten igen.

Imorgon åker den före detta elitidrottaren och värmlänningen Anna Lindberg till Kanarieöarna tillsammans med ett gäng kända svenskar. Bland annat programledaren Agneta Sjödin, artisten Viktor Frisk, skidlegendaren Thomas Wassberg och skådespelaren Peter Magnusson Därifrån ska de tillsammans segla över Atlanten till Västindien. Seglatsen väntas ta 17 dagar.

Realityprogrammet "Över Atlanten" kommer att visas i höst och Anna Lindberg ser fram emot ett annat sammanhang än där det bara är idrott i fokus och att få lära känna nya människor.

– Jag har inte träffat så många. Det är Agneta och Thomas som jag har stött på tidigare. Det var också det som var en stor anledning till varför jag tackade ja, för att det är roligt att få göra någonting i ett annat sammanhang där det inte bara är idrott i fokus. Det känns spännande och roligt, säger Anna Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista