SD-politiker i Torsby lämnar sina uppdrag efter facebook-delning

1:08 min

Kommunfullmäktigeledamoten Erik Wennerström (SD) i Torsby lämnar sina uppdrag. Det efter att han delat ett olämpligt inlägg på Facebook.

– Vi kom överens om att man får ta konsekvenserna av sitt handlade. Det finns inget utrymme för sådana delningar och spridningar, säger Runar Filper, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Värmland som har haft samtal med Erik Wennerström. 

Det var efter statsministeromröstningen som han delade ett inlägg med en bild på Christer Pettersson med texten "Var är du när Sverige behöver dig?". Christer Pettersson, blev först dömd men friades sedan för mordet på den socialdemokratiske statsministern Olof Palme 1986. Erik Wennerström själv sa på lördagen att inlägget var ironi och att han inte menade något illa.

Wennerström har lämnat in sin ansökan om entledigande till Torsby kommun, enligt Runar Filper. Om Wennerström blir kvar i partiet är ännu oklart.

– Det är en senare fråga, först och främst har han lämnat sina uppdrag så får vi se hur det blir sedan, säger Runar Filper till P4 Värmland. 

Det var SVT Nyheter Värmland som var först med att rapportera om facebook-inlägget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista