Experten: "Det är absolut centralt att vi har ett namn i högsta klassen"

2:19 min

Idag så startar klassiska Monte Carlo-rallyt vilket också är starten för 2019 års rallysäsong. I år så har vi värmländskt i den högsta klassen, WRC, i form av Pontus Tidemand.

– Det är ju direkt förlösande för intresset att äntligen ha ett namn, ett namn som vi dessutom tror riktigt mycket på i huvudklassen. Det är ju den all media fokuserar sina bevakningar på och det är där vi bygger fixstjärnor. Så det är absolut centralt att vi har ett namn i högsta klassen, säger rallyexperten Simon Johansson.

Utöver att Pontus Tidemand nu kommer att köra Ford så har han också nyligen bytt kartläsare, från Jonas Andersson till Ola Fløene. Ola Fløene har dock tidigare kört med Pontus Tidemand, då vann de JWRC. Och Simon Johansson tror att bytet av kartläsare blir bra.

– Det betyder att det sitter en person jämte Pontus som har väldigt mycket erfarenhet av att köra WRC. Både med Mads Østberg och Andreas Mikkelsen. Så han har verkligen den biten att bidra med. Sedan har ju Ola uttalat att han inte ska fortsätta med att vara kartläsare så mycket med, så det var väl ett lite djärvt drag av Pontus. Men hans erfarenhet och det han kan leverera är ju väldigt viktig, säger Simon Johansson.