Båtplatser
Karlstads kommun räknar med att kön till kommunal båtplats minskar efter vinterns omgärning av systemet. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio

100 nya båtplatser i Karlstad efter inventering

1:44 min

Karlstads kommuns inventering av båtplatser har gett stor effekt. Runt 100 nya båtägare beräknas bli erbjudna en plats.

Karlstads kommun har cirka 780 båtplatser. Efterfrågan är dock större än så, för närvarande står runt 450 personer i kö för att få en kommunal båtplats.

Men många av dem kommer troligen att erbjudas en plats med start redan till årets båtsäsong.

– Vi räknar med att kunna erbjuda båtplats till ett hundratal. Det är roligt att det lönar sig att stå i båtplatskö, säger en nöjd Marianne Fröding, samordnare på Karlstads kommun.

Skälet till den stora förändringen är att den pågående inventeringen av nuvarande båtplatsinnehavare, där de som hyr en plats bland annat fått skicka in ett försäkringsintyg på sin båt, medfört att ett flertal valt att säga upp sin plats.

Inventeringen görs också för att förbättra kontrollen över båtplatserna och motverka privat andrahandsuthyrning. I arbetet ingår också att märka om befintliga båtplatser och byta lås vid bryggorna.

Hittills har 650 av de 780 som har en båtplats idag svarat på kommunens frågor. Något sista svars-datum har kommunen inte satt men målet är att allt ska vara klart till årets båtsäsong.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista