Brand i klädbutik i centrala Säffle
1 av 2
Branden startade i klädbutiken på Sundsgatan i centrala Säffle. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.
Brand i klädbutik i centrala Säffle
2 av 2
Branden startade i klädbutiken på Sundsgatan i centrala Säffle. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.

Brand i klädbutik i centrala Säffle

3:18 min

Räddningstjänsten larmades vid halvåttatiden på söndagskvällen om en brand i en butikslokal i centrala Säffle.

Branden ska, enligt räddningsledare Mats Ahlstrand, ha startat i klädbutiken i botten av det trevåningshus som också innefattar lägenheter. Det är dock oklart hur branden startade.

I klädbutiken är det helt utbränt och branden har sedan spridit sig upp mot de tre lägenheterna ovanför. Det fanns personer i lägenheterna ovanför när larmet gick.

– Ingen har kommit till skada, vi fick reda på det i ett tidigt skede att alla var ute ur huset och var skönt, säger Mats Ahlstrand

Det är i nuläget oklart hur svårt skadade lägenheterna är. Spridningsrisken runt huset är dock begränsat då det angränsade huset är byggt i tegel.

Fastighetsägaren är underrättad och just nu samarbetar tre räddningstjänster på platsen.

– Till en början var elden svårsläckt och den är inte under kontroll än. Just nu håller vi på och bryter upp taket på affärslokalen då vi är rädda att det har gått in i golvet på lägenheten ovanför, säger räddningsledaren Mats Ahlstrand.

En av dom som befann sig i grannhuset när elden bröt ut var Louise Calberg, som snabbt sprang ut.

– Vi märkte att det började brinna och då sprang vi ut, berättar Louise Calberg.

Hur kändes det?

– Just då var det bara att springa ut och knacka på granndörrarna. Men känslorna kom efteråt mer, man blev skakig, men räddningstjänsten var snabbt på plats.

Hektisk helg för Säffles räddningstjänst

Det brann även igår i Säffle, då i ett trevåningshus i trä. En företagsfastighet som totalförstördes. Det har varit en hektisk helg för räddningstjänsten.

Har ni tillräckligt med resurser för att hinna med? 

– Ja, vi har resurser och det är många frivilliga som kommer in vid ett extralarm och dom har kommit allihopa, avslutar Mats Ahlstrand.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista