Erika Löschke
Erika Löschke berättar att aktiva och deras föräldrar är oroliga för framtiden när det gäller lokalfrågan. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Oviss framtid för gymnastikförening

1:38 min

Karlstads gymnastikförening kan tvingas krympa sin verksamhet när Våxnäshallen stänger. Karlstads kommun har i nuläget inte lagt fram någon lösning som kommer täcka föreningens behov av lokaler.

– Jag, de aktiva och deras föräldrar känner en stor oro, säger Erika Löschke, sektionsansvarig för cheerleadingen i Karlstads gymnastikförening.

Föreningen har över tusen medlemmar och nästan hälften av träningstiden är förlagd till Våxnäshallen, som kommer att avvecklas i framtiden. Kommunen har budgeterat 20 miljoner kronor för att bygga om Fredicelundsskolans gymnastikhall, men det kommer inte räcka. Och föreningen är kritiska till dialogen de haft med Karlstads kommun och de känner sig bortprioriterade. 

– Vi är ju dessvärre ganska långt ner på dagordningen och vi kanske har varit för snälla. Men nu är det slut med det, vi måste komma fram till en lösning, säger Mattias Sundholm, styrelseledamot i Karlstads gymnastikförening. 

Men när P4 Värmland ringer upp Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör i Karlstad, menar att kommunen jobbar på en lösning.

– I somras fick vi i uppdrag av kommunfullmäktige att ta fram förslag på alternativa lösningar.

Men gymnastikföreningen tycker att ni på kommunen brister i dialogen med dem, är inte det här ett tecken på att ni faktiskt inte har en speciellt bra dialog?

– Ja, det kan man tycka. Jag vet att vår utvecklingschef träffat gymnastikföreningen och om de är oroliga kan de ju ringa till mig, säger Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista