En hand kramar om en bebis hand.
Alliansen i Karlskoga hoppas att BB vid Karlskoga lasarett kan hållas öppet (Arkivbild) Foto: Christine Olsson/TT

Protestmöte mot BB-stängning

1:40 min

Alliansen i Karlskoga bjöd igår kväll in till möte tillsammans med politiker från alla partier i Karlskoga och Degerfors för att diskutera mot Region Örebro läns sommarstängning av BB vid Karlskoga lasarett.

Tony Ring är moderat kommunstyrelseordförande i Karlskoga och han var nöjd efter mötet. 

– Vi enades om att vi ska från kommunledningsnivå, inte bara från Karlskoga och Degerfors, utan även från Kristinehamn och Lindesberg, begära ett möte med regiondirektören Rickard Simonsson. Detta för att diskutera frågan men framförallt få klargöranden gällande den här utredningen som har låtit dröja på sig och lite andra frågor som dök upp under kvällen, säger han.

Region Örebro län menar att man har tagit beslutet att sommarstänga BB för att det inte finns möjlighet att hitta vikarier och att det handlar om patientsäkerheten när man inte har personal att bemanna under sommaren. 

– Vi delar inte den uppfattningen och framförallt så kom vi fram till att om det nu är så illa att det inte går och få en förändring till 2019 så måste vi hitta vägar framåt för att säkerställa ett året runt-öppet akutsjukhus med BB till 2020, säger Tony Ring. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista