Per-Inge Lidén (MP). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Per-Inge Lidén (MP). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Per-Inge Lidén vill bli språkrör

1:31 min

Efter åtta år som språkrör avgår Gustav Fridolin på Miljöpartiets kongress i maj. Per-Inge Lidén från Karlstad är en av fyra kandidater som vill efterträda Fridolin.

Finansmarknads- och bostads­minister Per Bolund har meddelat att han kandiderar till uppdraget och pekas av många ut som favorit. Men han utmanas nu av tre personer varav en är Per-Inge Lidén. Per-Inge Lidén är i nuläget kommunpolitiker i Karlstad.

– Jag tror att ett kommunalt perspektiv är en merit och det är inte säkert att erfareneheter från att ha jobbat centralt i partiet som är viktigast, säger Per-Inge Lidén till P4 Värmland.

Han berättar att han först sa nej till att kandidera, men tänkte om efter att han blivit övertalad av ett antal personer.

I morgon frågas de fyra kandidaterna ut av Miljöpartisterna i Göteborg, och sedan besöker de fler partidistrikt. I slutet av mars presenterar valberedningen sitt förslag på vem som ska bli nytt språkrör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista