Per Viksten och Kenneth Tomasson. Foto: Privat.
1 av 2
Vinnarna i de historiska klassen 2018, Per Viksten och Kenneth Tomasson. Foto: Privat.
Kenneth Tomasson. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Kenneth Tomasson. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Historisk vinnare vill se en repris

2:21 min

Torsbyföraren Kenneth Tomasson med kartläsaren Per Viksten vann den historiska klassen 2018. Han vill vinna i år igen, men kommer inte att bryta ihop ifall utgången blir en annan.

Förra året så vann Torsbyföraren Kenneth Tomasson i en Mazda 323 och att vara regerande mästare är inget som gör honom nervös, och han skulle gärna kliva högst upp på pallen igen.

– Jag vet inte om jag känner någon jättepress, men jag skulle ju jättegärna vilja upprepa det jag gjorde förra året. Men, rally är rally, och precis allt kan hända. Man kan bli stående i första svängen om man har otur, säger Kennth Tomasson.

Förra året var det en mycket rörd och glad Tomasson som gick i mål konstaterande att han hade vunnit:

– Det var en sådan anspänning före tävlingen. Vi rullade ju fyra veckor innan och byggde i princip en helt ny bil på fyra veckor. Jag fick en sådan hjälp av alla människor runt omkring mig, speciellt min pojk Tom. Efteråt kom alla känslor. Jag grät på morgonen innan tävlingen. Och så vinner vi - då blev det känslosamt.

Kenneth hoppas kunna upprepa förra årets bedrift:

– Det får bli den placering det blir men naturligtvis hoppas jag på att vinna igen. Sen tror jag inte kommer att bryta ihop om jag inte vinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista