Långberget satsar på vildmarksliv

Långbergets sporthotell i Sysslebäck som är en utpräglad vintersportanläggning ska storsatsa på sport och vildmarksliv under sommarhalvåret. Detta för att få lönsamhet under den snöfria tiden som är ett problem för de flesta vintersportanläggningar.
Problemet för de flesta vintersportanläggningar är att få verksamheten lönsam under hela året, så har det också varit för Långbergets sporthotell med cirka åtta årsanställda. Men nu tar Thomas Jansson som är huvudägare av anläggningen sen nyåret krafttag för att få lönsamhet den snöfria perioden av året. Flera nyckelpersoner ska anställas i höst med erfarenhet av motion och hälsa. Sen fem år tillbaka är den förre detta skidlandslagstränaren Lars-Göran Petterson knuten till Långberget och ska så förbli, och inom en tre - fyra års tid ska Långberget vara en åretrunt anläggning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".