Center för digital delaktighet i Torsby

1:25 min

Som första kommun i Värmland så kommer nu Torsby att kunna erbjuda sina invånare ett DigidelCenter.

Ett DigidelCenter är ett ställe man ska kunna besöka för att få hjälp med digital samhällsservice och lära sig hur man kan använda olika digitala tjänster.

– Det är viktigt att vi ökar det digitala kunnandet, och att vi hjälper våra medborgare att bli digitalt delaktiga säger Annika Wredenberg kulturchef på Torsby kommun.

Det är Internetstiftelsen som skjutit till pengar och som utsett Torsby till en av femton kommuner i Sverige som nu startar Digidel center.

Det är Henrik Svensson som är projektledare och som kommer att hjälpa kommuninnevånarna med det digitala.

– Jag ska framför allt hjälpa människor att se möjligheterna men internet, jag ska lotsa dom rätt i den digitala världen säger Henrik Svensson som på tisdagar och torsdagar kommer att finnas på Torsby bibliotek och måndagar och onsdagar på biblioteket i Sysslebäck.
Men han kommer också att finnas med på bokbussen i övriga delar av kommunen.

– Vi har som ambition att täcka in hela kommunen och vi tittar även på möjligheten att stationera ut mej på andra lokaler runt om i kommunen säger Henrik Svensson om framtiden för DigidelCenter i Torsby kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista