Mer utredning innan padelhall får grönt ljus

1:49 min

Karlstads första padelhall kan hamna i Lambergets industriområde. Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) är positiv. Men på sitt senaste möte skickade nämnden tillbaka bygglovsärendet till tjänstemännen för mer utredning.

– All verksamhet där vi får folk att röra sig är bra, och framför allt när det är ett privat initiativ med privata pengar. Så nämnden är positiv. Däremot vill vi titta vidare på transporterna i området. Och sedan vill vi också titta på hur man får en bra lösning för dem som inte har bil, till den här hallen, en gång- och cykelväg på ett bra sätt, säger Erik Nilsson.

Det handlar bland annat om att det transporteras farligt gods längs gatan norr om platsen och även på järnvägen i söder, och nämnden vill att riskerna med det analyseras djupare.

Det är ett privat fastighetsbolag som vill bygga hallen för den växande racketsporten padel, med tolv planer, ett kafé och ytor för mindre konferenser. Dessutom planeras ett aktivitetsgym med trampolinpark.

Enligt detaljplanen är marken avsedd för industrier, men det ser inte Erik Nilsson som något större problem.

– Ibland kan vi göra avsteg. Det här är ett område som under åren har genomgått stora förändringar, från industriområde till alltmer verksamheter.

Och det kan bli fler nya padelhallar i Karlstad. Hallen på Lamberget är den första som är nära skarpt bygglovsbeslut, men kommunen har fått förfrågningar från fler som är intresserade av att satsa på padel.
 
– Det är ju ett nytt intresse och en ny sport som attraherar en stor målgrupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista