Skoghall avslutade med seger - inför SSL-kvalet

2:47 min

Seriesegrare och klara för kval till Svenska Superligan redan innan matchen.
Och Skoghall avslutade också seriespelet på bästa sätt, med seger över Linköping IBK 5-3. Kommande helg börjar kvalspelet.

På söndag börjar Skoghalls spännande resa till att försöka ta sig upp i landets högsta serie. Uppladdningen inför det blev bästa möjliga när man slog Linköping IBK med 5-3.
– Det är ju väldigt skönt att ha med sig en bra match in i kvalet. Det är ju detta kval man har längtat efter hela säsongen, säger Tilda Flodell.

Fyra lag kommer att göra upp om en plats till SSL. Lund är Skoghalls första hinder i en matchserie bäst av tre, som inleds i Hammarö Arena kommande söndag. Går man segrande ur den fajten får man möta segraren av Kalmarsund och Lockerud/Mariestad. Vinnaren där spelar i SSL kommande säsong.
– Går vi ut och spelar vårt spel som vi gjort stora delar av säsongen, då tror jag att vi kommer att ta hem det, säger Flodell.


Joakim Lindström
P4varmland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista