Kritik mot kommun efter skolhot

1:39 min

Årjängs kommun får kritik för sitt agerande efter att hotfullt klotter hittats på Nordmarkens skola.

Hotet upptäcktes i tisdags och skolan skulle enligt hotet sprängas under torsdagen. Efter en riskbedömning och i samråd med polis har skolledningen valt att inte ta hotet på allvar och därför har skolan varit öppen som vanligt.

Men nu kommer kritik mot att skolledningen valt att inte gå ut med information till varken barn eller föräldrar. May Bjerklund är skolchef i Årjäng och hon menar att man har följt polisens rekommendationer. 

– På inrådan av polisen så skulle vi hålla en låg profil och inte prata så mycket med barnen överhuvudtaget och vi skulle i första skedet inte gå ut med information till föräldrarna. Det sades också att det skulle bli ännu större oro om man gick ut med att skolan var bombhotad och ändå skulle hållas öppen, säger hon.

May Bjerklund säger att hon känner att det var rätt beslut att ta. 

– Eftersom allt har gått bra och vi har följt polisens rekommendationer så känner vi att vi tillsammans har bestämt detta och vi står fast vid det, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista