Filipstads kommun

Lång kö för att få rollator i Filipstad

1:31 min

73-åriga Kerstin Kristoffersson från Filipstad har svåra ryggbesvär och har sökt hjälp av kommunen för att få en rollator. Men hjälpen dröjer.

Kerstin Kristoffersson hade hoppats hinna få en rollator för att kunna fira påsk på lantstället men när hon återigen ringde för att höra vilken status hennes ärende har fick hon veta att hon är placerad i en kö med 77 andra personer.

– Jag blev förtvivlad. Det är hopplöst. Det kvittar vad man gör. Jag har arbetat och betalat skatt hela mitt liv. Och när man nu behöver hjälp då får man stå där och vänta, utan att de överhuvudtaget tittat på mig och undersökt mig. Jag förstår inte hur de kan uttala sig på det viset, säger hon.

Men trots att Kerstin inte kan gå utanför lägenheten och inte kan utföra några sysslor, anses hon inte vara ett prioriterat fall. Det menar Ulla Kjellemar som är verksamhetschef på kommunrehabiliteringen i Filipstad.

– När hon har framställt sitt ärende så handlade det om att kunna ta sig utomhus, och det prioriterar vi lägre, ja. Självklart vill vi hjälpa så mycket vi kan och vi jobbar så mycket vi kan. Men resurserna ser ut som de gör och då blir det väntetider.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista