Avgörande elitseriekval för Degerfors Orion

1:57 min

Under lördagen avgörs det om Degerfors Orion kan rädda sig kvar i elitserien i volleyboll. Det krävs seger i den sista kvalmatchen hemma mot Lund med minst 3-1 i set.

– Vi måste börja bra, vi har inte tid att slarva och tappa set, säger Degerfors Orions kanadensiska spelande tränare Julie Mota till P4 Värmland.

Degerfors ligger trea i kvaltabellen, och för att gå om Lund krävs seger med 3-0 eller 3-1 i set. Och Degerfors har vunnit två av tre matcher mot Lund tidigare under säsongen, så visst finns chansen.

För Julie själv är lördagens match den allra sista i Degerfors Orions tröja. Hon har bestämt sig för att flytta hem till Kanada.

Men visst blir det vemodigt att spela sista matchen med Degerfors.

– Jag har fått många bra vänner här. Det vore ett perfekt scenario att få avsluta på topp med en seger som håller oss kvar i elitserien, säger hon.

Även om Degerfors bara vinner med 3-2 finns en liten chans att hänga kvar i elitserien, men då måste Värnamo skrällförlora sin kvalmatch under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista