Filipstads kommun

Oviss framtid för simhallen i Filipstad

2:25 min

Renoveringen av simhallen i Filipstad kan komma att kosta över 50 miljoner kronor och det är oklart när bassängen öppnas på nytt.

Simhallen fick stängas akut i mars när man upptäckte att det hade börjat sippra ut vatten ur sprickor.

En utredning som presenterades för politikerna i tekniska utskottet under måndagen konstaterar att bassängen kommer att vara stängd under hela nästa år och att renoveringen blir kostsam.

– Vi behöver åtgärda simhallen ganska mycket för att kunna öppna den igen. Det handlar om åtgärder för 40-50 miljoner men det måste till mer utredning för att vi ska få hela bilden, säger Inge Nilsson Phil som är teknisk chef i Filipstads kommun.

Förutom betydande sprickbildning och problem med vattenrening kan även delar av den bärande konstruktionen tagit skada.

– Det är en ganska hög prislapp så vi får ta det med oss till våra respektive partier och se om vi kan få in det i investeringsbudgeten, säger Jomark Polintan (S) som är ordförande i tekniska nämnden.

Går det ens att lösa?

– Det vill jag varken säga bu eller bä om. Det krävs kompletterande utredningar som måste fram innan vi kan ta ett beslut om vi ska fortsätta, säger Jomark Polintan (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista