Arvika

382 miljoner kronor för ny högstadieskola i Arvika

1:19 min

Den nya högstadieskolan i Arvika blir ingen billig historia. Under fredagen presenterade kommunen hur skolan kommer att se ut och vad notan hamnar på.

Högstadieskolan ska rymma 900 elever och kommer att kosta drygt 382 miljoner kronor totalt. Men alla partier utom Sverigedemokraterna är eniga om att det är bättre än att inte bygga skolan alls. Utan en ny skola skulle kommunen behöva lägga uppskattningsvis 254 miljoner kronor på bland annat renoveringar av centralskolan. Den nya skolan uppskattas kosta drygt 6,6 miljoner kronor mer per år i drift.

 – Det är en hög summa för skolan men det är en satsning som vi är beredda att bära, säger Peter Söderström (S), kommunalråd.

Kommunstyrelsen har sagt ja och den 24 juni är det upp till kommunfullmäktige att rösta för eller emot. Om det blir ett ja även där planeras rivningen på platsen börja redan i juli.

Skolan ska vara i drift hösten 2021 och vara helt klar våren 2022.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista