Alster

Efter husbranden – familjen om vägen tillbaka

1:36 min

För ett och ett halvt år sedan vaknade Carina och Peder Björk från Karlstad av att deras garage stod i lågor. Huset totalförstördes. Nu berättar de hur de tagit sig tillbaka till vardagen.

Det var en kylig februarimorgon när Carina och Peder Björks liv förändrades. Hela deras hus, i Alster utanför Karlstad, totalförstördes när branden spred sig. Plötsligt stod paret utan boende.

– Vi vaknade av en kraftig smäll och jag tänkte att nu är det någon som försöker göra inbrott. Peder sprang upp och öppnade dörren och så ropade han bara "det brinner", säger Carina Björk.

Peder Björk berättar att de efteråt fick hjälp av vänner och anhöriga. Deras sons chef har lånat ut ett hus till de som de fått bo i, hjälp som de är evigt tacksamma för.

– Om det här skulle hända någon annan, var absolut inte rädda för att ta emot hjälp. Från grannar, vänner, psykologisk hjälp, allt sådant. Gör det. Det kommer ikapp en, men vi lever och det är det viktigaste, avslutar Peder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista