KARLSTAD

Studentbostäder görs om till vanliga lägenheter

1:33 min

Trycket på studentbostäder har minskat i Karlstad och under våren har flera lägenheter till och med stått tomma. Därför har det kommunala bostadsbolaget KBAB beslutat att ge 15 studentlägenheter till andra bostadssökande.

– Vi har haft vakanser under våren och det är framför allt de delade lägenheterna, de som heter Vännerhem och som delas av två kamrater, som har stått tomma, säger KBAB:s vd Carin Skarman.

Totalt finns det 48 så kallade Vännerhem fördelade på tre hus på Kronoparken. De 15 tvårumslägenheterna som nu ska hyras ut till andra bostadssökande än studenter, finns utspridda i de tre husen.

– Vi provar det här nu och ser om vi kan fylla husen. Vi har tryck på smålägenheter från par och par med barn, säger Carin Skarman.

En av orsakerna bakom den minskade efterfrågan tror både Carin Skarman och studentkårens ordförande Sebastian Hardin vid Karlstads universitet, är att allt fler studenter vill flytta till en lägenhet där de kan bo kvar även efter studierna.

– Det är trenden vi ser idag. Och det är ju bra för regionen och stadens utveckling, säger Sebastian Hardin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista