Statsbidrag

Torsby höjer inte habiliteringsersättningen i år heller

1:21 min

För andra året i rad så ansöker inte Torsby kommun statsbidrag för att höja habiliteringsersättningen. Nu medger kommunen att deras anledning till beslutet inte håller.

Det handlar om ett statsbidrag som kommuner kan ansöka om för att stärka upp ekonomin för dem som deltar i daglig verksamhet vid exempelvis dagcenter.

Monica Olsson, Ordförande socialnämnden Torsby, menar att anledningen till att de inte ansökt i år heller är för att undvika risken att behöva sänka bidraget till de berörda kommande år. Men hon medger samtidigt att det var ett misstag att inte ansöka.

– Det är bara beklagligt att vi inte har gjort det här och vi kan inte ändra oss heller så det är ju så här det är, säger Monica Olsson, ordförande socialnämnden Torsby.

Finns det möjlighet att ansöka om statsbidraget för habiliteringsersättning nästa år så säger Monica Olsson att de kommer göra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista