Finska Rallyt

Kristoffersson trea och Rådström tvingades bryta

2:55 min

Idag kördes den sista sträckan av det Finska rallyt. Johan Kristoffersson som kör i WRC2-klassen slutade på en fin tredjeplats. Dennis Rådström låg länge tvåa i JWRC, men tvingades bryta.

Det gick bra för Johan Kristoffersson i det finska rallyt. Han slutade på en tredjeplats i WRC2-klassen, 1.49.8 efter segraren Nikolay Gryazin från Ryssland.

– Jag är väldigt nöjd faktiskt. Vi började helgen med att köra på en sten i shakedown så jag var rädd att det inte ens skulle bli något rally. Vi tog det lugnt och stadigt och försökte bygga upp ett tempo längs med hela rallyt. På fredag var vi en bit efter på sträckorna och idag hängde vi med riktigt bra i den absoluta toppen. Många föll bort så jag är nöjd att jag tog bilen i mål, säger Johan Kristoffersson.

Dennis Rådström deltog också i det Finska rallyt men då i juniorklassen JWRC. Han låg länge på en fin andraplats, men fick tyvärr bryta rallyt efter att ha kört i diket och spräckt kylaren på den nästsista sträckan. Trots det var han inte så besviken.

– Det har egentligen varit en superhelg. Det var det hela vägen fram till andrasträckan idag. Jag tog med lite för mycket fart in i en snabb kurva. Då tappade jag bakändan ner i ett dike, sen varnade bilen för att motorn gick varm och då hade vi knäckt kylaren, så det var surt att det skulle sluta så, säger Dennis Rådström.