Deje simhalls framtid utreds

1:39 min

Deje simhalls framtid ska utredas, har kommunstyrelsens arbetsutskott i Forshaga beslutat. Både renovering av den gamla simhallen och ett möjligt nybygge granskas.

Hör ett längre reportage om Deje simhalls framtid

Badhus Deje simhall bassängen
Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Inne i simhallen, där man laddar för att öppna igen på måndag efter sommarstängningen, träffar P4 Värmland badmästaren Karin Smedh. Hon hoppas på ett framtida nybygge.

– Vi vill helst att vi får en ny simhall, en lite större simhall där vi kan använda den på fler sätt samtidigt än vi kan idag. Renoveras är bättre än ingenting, men vi ser helst att vi får en ny simhall helt och hållet, säger hon.

Den nya utredningen ska bland annat granska simhallens brister och livslängd, driftskostnader och möjliga driftsformer och kolla andra kommuners intresse av att samarbeta.

Utredningen ska helt enkelt svara på om renovering eller nybygge är mest lönsamt i långa loppet. Till våren ska utredningen vara klar, enligt Göran Adrian (C), kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista