Damkronorna

Pia Sterner: Jag tjänade mycket mer på 70-talet

1:56 min

Hockeypionjären Pia Sterner tror att damkronornas bojkott kommer att lämna ett avtryck.

Sveriges damlandslag i hockey meddelade under onsdagen att samtliga spelare bojkottar landslagssamlingen som startar på torsdagen, och även femnationsturneringen i Finland nästa vecka. Beslutet grundar sig i spelarnas förutsättningar - bland annat att spelarna förlorar pengar på att åka iväg på landslagsläger.

– Jag tjänade mycket mer på 70-, 80- och 90-talet. Då är det ju något fel, säger hockeypionjären Pia Sterner.

Svenska hockeyförbundet valde att kommentera bojkotten via ett pressmeddelande där Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet, skrev bland annat "Förbundet har inga ersättningar till några spelare i något landslag, vi gör ingen skillnad på dam- och herrlandslag."

Pia Sterner menar att förbundet ändå ska ta sitt ansvar.

– Det går ju inte att jämföra ett herrlandslag med ett damlandslag rent inkomstmässigt, och det säger jag ingenting om men det ska inte vara så här att de ska behöva tacka nej till landskamper och samlingar på grund av att de inte kan ta ut mer semester, säger Pia Sterner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista