Gör bok om värmländska hjältinnor – efterlyser exempel

2:00 min

Efter att ha läst boken om Svenska hjältinnor reagerade Marianne Nilsson på att så få var från Värmland. Nu tänker hon tillsammans med Anette Rudin skriva en egen bok.

När boken om Svenska hjältinnor publicerades innehöll den få Värmländska kvinnor. Det var nästan bara Selma Lagerlöf och Mia Skärinnger som utmärkte sig.

– Ofta är det så att kvinnor utelämnas ur historien, både kända och okända kvinnor finns inte med i historieberättelsen, säger Marianne Nilsson som jobbar som jämställdhetsstrateg på Region Värmland.

Efter att ha läst boken har Marianne nu bestämt sig för att tillsammans med Anette Rudin skriva en egen bok med utgångspunkt i Värmland.

Vad är drömscenariot?

– Det allra bästa vore om alla skolor och förskolor, arbetsplatser kunde ta till sig den här boken och lyfta. Vi behöver fler förebilder, säger Marianne Nilsson som nu vill få exempel på hjältinnor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista