Värmländsk kanotist tävlar på "För-OS"

1:23 min

I Tokyo, Japan, arrangeras den här veckan "För-OS" i kanot, som förberedelse inför nästa års Olympiska spel i staden. Karlstad paddelklubbs Moa Wikberg är på plats för att tävla.

"För-OS" är till för att både arrangörer och deltagare ska få se hur allt fungerar inför nästa år, då det är skarpt läge. Moa Wikberg har varit på plats och testat anläggningen inför tävlingarna, och hon tycker att vattnet de ska paddla på ser bra ut.

– Det studsar ganska mycket mot betongväggarna, men de har försökt lägga ut vågbrytare som ska göra att vattnet lugnar ner sig lite, och jag tycker det har fungerat helt okej de gånger vi testat, säger Moa Wikberg.

Hur stora är dina chanser att få den svenska OS-platsen?

– Mina största chanser är att kunna kvala på någon av kvaltävlingarna som går i början av säsongen nästa år. Det är det jag satsar på nu att vara i så bra form som möjligt när de går i maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista