SKRIVTEKNIK

Efter kritiken mot polisstudenter - Schulman vet hur man skriver polisförhör

2:58 min

Polisstudenter är sämre på att uttrycka sig i skrift idag än tidigare, enligt en ny rapport. Deckardrottningen Ninni Schulman ger sina bäst tips i P4 Värmland.

Polisstudenter och nyutexaminerade polisen är sämre på att uttrycka sig i skrift än tidigare. Det här framgår i det första utkastet till en kommande rapport om polisutbildningen.

Samtliga fem lärosäten som utbildar poliser i Sverige delar uppfattningen att deras studenter är sämre på att uttrycka sig i skrift än tidigare, och flera av landets polisregioner har också vittnat om att nyutexaminerade poliser brister i sin förmåga att skriva. Ninni Schulman berättar att hon tar hjälp av en polis som får korrekturläsa hennes polisförhör för att säkerställa så att det blir så verklighetstroget som möjligt.

– Jag får hjälp och tips av en polis som säger till när jag inte uttrycker mig på ett sätt som poliser skulle ha gjort. Det är tur att jag får den hjälpen, annars skulle det inte gå. Det vanligaste misstaget jag gör är att jag inte ställer nog öppna frågor i mina förhör, säger den värmländska deckardrottningen Ninni Schulman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista