Division 1 norra

Alvers hjälte - kvaldrömmen lever

2:32 min

Karlstad BK knep tre tunga poäng i mötet hemma mot Sandvikens IF där matchen slutade 2-0.

KBK har haft en trevande säsong där chansen funnits ett flertal gånger att befästa kvalplatsen till Superettan. Men en brokig väg och två poäng bakom Umeå och kvalplatsen med tre matcher kvar att spela tog de tag i spelet mot Sandviken. Där 224 personer fick se en tvåmålsskytt i form av Oskar Alvers.

– Verkligen, det är två fina leveranser jag får och laget jobbar hårt, det är väldigt kul att spela där framme när det gäller, säger Oskar Alvers.

Efter försa halvlek kändes det som att det kunde bli hur som helst, men i andra kommer ni ut som ett nytt lag?

– Kändes som vi kom lite snett på det taktiskt och gnällde lite på varann, men vi tar tag i det i halvlek och kommer ut mycket starkare.

Tre poäng och ni hakar på i kvaljakten till Superettan, men håller du med om att ni gjort matcher där ni mött bottenlag där ni skulle vinna och sen tappar ni?

– Verkligen, skittufft där vi tappat mot Boden hemma och Rynninge borta som vi ska vinna. Det är klart man kommer se tillbaka på det, men samtidigt är det många matcher vi gett oss själva chansen som Umeå borta. Men vi är där vi är och bara att försöka ta chansen nu sista.

Två poäng bakom kvalplatsen och Umeå som gästar Carlstad United imorgon söndag som kan bli avgörande. Se tabellen här!


Matchfakta
Karlstad BK-Sandvikens IF 2-0 (0-0, 2-0)

Andra halvlek: 1-0 (60') Oskar Alvers 2-0 (69') Oskar Alvers.

Publik: 224.