Hagegården säljs ut

Nu ska HageGården i Brunskog säljas ut i andelar. Ett nytt bolag håller på att bildas och och det ska bli möjligt för vem som helst att köpa aktier i HageGården Intressenter AB.

Från början avsåg Håkan Hagegård att HageGården skulle bli en oas för rekreation, återhämtning och kreativ vila, inte minst bland hans kollegor i musikvärlden. Det var också tänkt att högteknologiska kommunikationsvägar skulle nyttjas för samarbeten via satellit.

Men genom åren har den inriktningen ändrats - inte minst av ekonomiska skäl. Numera är HageGården öppen för konferenser, seminarier och hotellboende. Det säljs t.o.m. Golfpaket som inkluderar boende, frukost och avgift på golfbanan.

Hagegården är en mycket fin anläggning, men den har uppfattats av många som sluten och inte tillgänglig. Genom en ändring av stadgarna i stiftelsen som äger HageGården är det nu möjligt att släppa in fler ägare.

Ett aktiebolag med namnet Hagegården Intressenter håller på att bildas och stiftelsen hoppas att företag, institutioner, kommuner och privatpersoner ska köpa in sig i bolaget.Därmed kan verksamheten också breddas.

Men vilka ekonomiska förutsättningar som gäller för att bli delägare, framgår inte av informationen från HageGården - inte heller hur stiftelsens ekonomiska ställning är idag. Vi har sökt Vdn Håkan Bertilsson - men inte lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".