Inga bomber funna hos den gripne för torsdagens bombhot i Filipstad

Polisen hittade inga bomber när de nu under morgonen med bombhund undersökte den bil och det hus som tillhör mannen som igår hotade att spränga polisstationen i Filipstad. Däremot gjordes en del fynd vid undersökningarna, vilka vill polisen ännu inte gå in på.

Mannen, som är i 40-årsåldern, sitter nu anhållen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han kommer att förhöras ytterligare under dagen.

Mannen greps odramatiskt vid en stor polisinsats sent igår kväll i Lesjöfors. Det var vid 17-tiden som en anhörig till mannen ringde polisstationen i Filipstad och berättade att han hotat fylla en bil med sprängmedel och köra in i polishuset. Mannen är känd av polisen, hotet togs på allvar och centrala Filipstad utrymdes under några timmar. Snart hittades mannens bil i diket i trakten av Rämmen norr om Lesjöfors.

Ett 20-tal poliser med hundar deltog i jakten på mannen. Vilka motiv mannen haft är ännu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".