Näringslivet efterlyser nya flygdestinationer

Att satsa på nya destinationer kan vara ett steg på vägen för att få Karlstad flygplats att blomstra. Det tror värmländska företagare efter ett möte med representanter från Luftfartsverket, Handelskammaren Värmland, länsstyrelsen m fl.

Att förlita sig till en ökad beläggning på problemsträckan Karlstad-Stockholm var det ingen som trodde på. I stället betonade man destinationerna Helsingfors och Oslo, eftersom flera av de stora företagen har kopplingar till Finland och Norge. Som en av knutpunkterna för flygrafiken lyftes Köpenhamn fram som en viktig nuvarande destination, och det är betydelsefullt att hitta fler sådana. Den stora frågan om vem som bär ansvaret för flygplatsens utveckling förblev obesvarad efter dagens möte. På tisdag träffas länsstyrelsen och Handelskammaren Värmland igen för att fortsätta diskussionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".