Ännu en parfymstöld i natt

Vid ett inbrott i Charlottenberg natten till idag stals parfym värd över 100.000 kronor. Tidigare har parfymstölder förövats i Årjäng, Sunne och Torsby. Polisen tror att stölderna är beställningsjobb som har utförts av personer som inte är bosatta i länet.

I natt var det dags för parfymeriet Chic i Charlottenberg. Tjuvarna tog sig in i butiken genom att krossa en ruta och dom fick med sig parfymflaskor värda över 100.000 kronor.

Parfym är ett behändigt stöldgods eftersom förpackningarna är små och värda mycket pengar över disk. Därför är parfymen också ganska lätt att omsätta om den säljs billigt till oseriösa handlare. Polisen tror att parfymstölderna är beställningsjobb och att tjuvarna inte hör hemma i länet, eftersom man tror att stöldgodset levereras till hälare söderut i landet.

För någon vecka sen hade polisen en misstänkt förövare anhållen, men förhör och bevisning räckte inte till fortsatt förundersökning. Nu hoppas polisen att den tekniska undersökningen av Charlottenbergsinbrottet ska visa samband med övriga parfymstölder och i bästa fall med den tidigare anhållne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".