Socialdemokraterna bildar rovdjursgrupp

De stora rovdjuren engagerar de svenska politikerna alltmer. Nu tillsätter socialdemokraterna en särskild arbetsgrupp som ska ägna sig speciellt åt rovdjursfrågor.

Bakgrunden till beslutet är den senaste tidens hårda protester mot rovdjurspolitiken från jägare och andra berörda i de vargtäta delarna av den svenska glesbygden.

Enligt jordbruksminister Ann-Christin Nykvist - som själv blir ordförande i gruppen - handlar det om att lyssna på de oroade människor som bor i områden med många rovdjur.

-Oron måste tas på allvar. Vi har en rovdjurspolitik som ligger fast och vi ska ha livskraftiga stammar av alla rovdjursarterna, men vi måste också ta hänsyn till vad folk känner och tycker, säger Nykvist till TT idag.

Arbetsgruppen ska, enligt Nykvist, genom dialog med andra människor, konkretisera vilka problem som finns och sedan komma med förslag till förändringar, exempelvis av jaktlagstiftningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".