Arvika kommun får skarp kritik av länsstyrelsen

Arvika Kommun har fått hård kritik från Länsstyrelsen för att inte skött tillsynen av serveringsställen med utskänkningstillstånd.

Trots att antalet näringsställen med tillstånd att servera alkohol har ökat, gjordes förra året inte en enda inspektion i Arvika.

Det var i slutet av förra året som Länsstyrelsen reagerade på dom uteblivna inspektionerna. Och strax före nyår hade länsstyrelsen ett möte med kommunen där bristerna påtalades.

Kommunalrådet Claes Pettersson säger att det är fullständigt oacceptabelt att kommunen inte sköter sina åtaganden och tjänstemännen har nu fått uppdraget att snabbt redovisa en plan för hur det framtida inspektionsarbetet ska bedrivas.

Claes Pettersson säger att både polisen och skatteverket blir involverade i arbetet och att det i fortsättningen ska följas upp varje år.

Pettersson har absolut ingen kommentar till Länsstyrelsens kritik - mer än att den är helt korrekt och att alkoholinspektionen inte har fungerat.

-Men efter månadsskiftet ska en handlingsplan som ska följas börja gälla, säger Claes Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".