Lärarna vill ha Älvkullegymnasiet i Karlstad kvar där det är

Bästa alternativet när det gäller framtiden för Älvkullegymnasiet i Karlstad är att göra en ombyggnation och låta skolan bestå. Det menar Lokalavdelningen för lärarnas riksförbund i en skrivelse till alla ledamöter i gymnasienämnden.

Diskussionernas vågor går höga om Älvkullegymnasiets framtid i Karlstad. Nybyggnation i inre hamnen, utbyggnad av Sundstagymnasiet eller ombyggnad av den skola som finns i dag, är ju frågan.

Gymnasienämnden skickade efter onsdagens sammanträde frågan vidare för beslut i kommunstyrelsen och senare i fullmäktige. Orsaken är att det kommit till ett antal alternativ, som inte begärts av Karlstads-Hammarö gymnasienämnd.

Ett av dom kommer alltså från Lärarnas riksförbunds lokalavdelning, som menar att rapporten om skolans framtid saknar förankring i lärarkåren och snarast är ett uttryck för projektledningens åsikter.

Bland annat menar lokalavdelningen att stora investeringar redan är gjorda i nuvarande skola med stora lokalytor- inte minst i ämnena naturvetenskap, teknik och media.

Lokalavdelningen menar också att ett Campus Sundsta/Älvkullen har mycket att vinna inom många områden, och förstår inte varför man kan planera att slita itu detta orgnisatoriskt och fysiskt.

Till slut konstaterar lokalavdelningen för Lärrnas riksförbund att det är påfrestande för både personal och elever att tiden går och inga beslut fattas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".