Airbags stulna från bilhandlare

En lite udda stöld inträffade natten till fredagen hos en bilhandlare i Storå i Lindesbergs kommun. Någon hade tagit sig in i bilhallen och där tagit sammanlagt 16 airbags från åtta Subarubilar, rapporterar Sveriges Radio Örebro. Airbagarna satt monterade i bilar som fanns till försäljning.

Efter nattens airbagstöld från en bilhandlare i Storå utanför Lindesberg går nu generalagenten för Subaru ut och varnar alla landets 63 återförsäljare av Subaru. I natt stals airbags ur åtta bilar i Storå.

Dom senaste två veckorna har liknande stölder inträffat hos Subaruhandlare i Vagnhärad och Norrköping. Totalt har airbags ur 20 bilar stulits.

Dan Persson som är försäljningschef för Subaru i Sverige tror att tjuvarna antingen tänker använda bildelarna till att reparera bilar utomlands, eller också så är det sprängmedlet i airbagsen som dom är ute efter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".