Studenter uppmanar Rosengren

Socialdemokratiska studentförbundet uppmanar näringsminister Björn Rosengren att ta ansvar för att snedrekryteringen till högskolan inte ökar. Han uppmanas därför att övertyga SJ om att reserabatten för studenter inte ska begränsas.
För ett par veckor sen presenterade SJ att rabatter för deltidsstuderande troligen kommer försvinna till hösten. Ett sådant beslut skulle enligt studieförbundets ordförande Åsa Westlund drabba studenter som försörjer sig på annat sätt än genom studiemedel samt deltidsstuderande, utbytesstudenter, doktorander med flera. Även studentorganisationen SFS är kritisk till förslaget och kräver att alla studenter ska få rabatt. Det skulle dessutom motverka resultatet av den utbyggnad av högskolan som skett under senare år. SJ-förslaget skulle göra det omöjligt för många att pendla till studieorten. Det skulle i sin tur leda till att den sociala snedrekryteringen ökar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".