Kristinehamnsföretag bygger husbilar till polisen

I dagarna leverar Nordic Husbilar i Kristinehamn sin tredje husbil till polisen i Stockholms län. Den här gången är det Gränspolisen som gjort en specialbeställning.

Varje år så byggs runt 45 husbilar i Kristinehamn och av dessa är 2-5 rena specialbeställningar. Trots att det inte rör sig om många specialbeställningar så betyder de mycket för företaget. Det säger Per Grödevik som är en av delägarna till Nordic Husbilar i Kristinehamn.
Till det yttre är det inget som skvallrar om att det är ett polisfordon, om man undantar siffrorna på taket, som är till för identifiering från luften. Husbilen har försetts med tre arbetsplatser ett kassaskåp och en bredare dörr för att poliser med batong och pistol i bältet lätt ska kunna passera. Husbilen kostar 1,2 miljoner kronor, men det är den värd, säger Christer Kjellström, fordonssamordnare för polisen i Stockholms län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".