Omstridd skola får klartecken

Trots motstånd från den politiska majoriteten kan nu Kunskapsskolan etablera sig i Karlstad. Detta efter en dom i Stockholms länsrätt.

Länsrätten i Stockholm ger Skolverket rätt när det gäller ett överklagande som rör ett beslut om den planerade fristående grundskolan Kunskapsskolan. Det är skolpolitikerna i Karlstad som överklagade ett beslut från Skolverket om att de kom in för sent med klagomål från barn- och ungdomsnämnden i Karlstad. Nämnden anser att de tre veckor man haft på sig att överklaga ska räknas från den dag man fick beslutet från Skolverket - och inte, som myndigheten hävdat, från den dag då beslutet expedierats på Skolverket. Länsrätten ger nu Skolverket rätt, och således har Kunskapsskolan möjlighet att etablera sig i Karlstad, trots motvilja från den rödgröna majoriteten i nämnden - som anser att det inte finns plats för ytterligare en fristående grundskola, eftersom antalet barn kommer att minska och att kommunen i så fall kan tvingas lägga ner någon av sina egna grundskolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".