Ingen satsning på att stoppa brott under bärsäsong

Förra året försökte polisen i Värmland, Dalarna och Gävleborg att gemensam få på stopp på den brottslighet som uppstår under bärsäsongen. En satsning som gav resultat. Antalet gripna utländska medborgare halverades och stölderna minskade. Trots det blir det inget speciell insats i år.
Flera tusen utländska medborgare kommer till Värmland ett normalt bärår. De flesta ägnar sig förstsås åt att plocka bär också, men inte alla. Det polisen i Värmland, Dalarna och Gävleborg gjorde förra året var att rikta in sig på de kriminella element som följer i spåren av att så många utländska medborgare kommer till Sverige under just bärplockningssäsongen. Det som emellanåt kom att kallas "bärplockarkommandot" internt kartlade de utländska medborgare som man visste ägnade sig åt kriminell verksamhet, man gjorde också rena punktinsatser i skogen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".