Höjt straff för försök till utpressning av bilhandlare

En av de fyra personer som dömts för försök till utpressning av en bilhandlare i Karlstad, har fått sitt fängelsestraff höjt av Hovrätten, från 6 till 9 månader. Som orsak anges att den 36-åringe mannen från Degerfors varit organisatör av det inträffade.

Det var i slutet av förra året som de fyra dömda anlitades för att driva in en skuld på 200.000 kronor som bilhandlaren hade till en kollega i Östersund. Enligt åklagare Staffan Söderberg har de anknytning till Hells Angels i Hertzöga.

Hovrätten slog fast domen för de övriga tre med fängelsestraff på mellan 6 månader upp till 1 år och 8 månader även i Hovrätten.

I tingsrätten dömdes två personer, en 30-årig torsbybo och en 32-årig karlstadsbo för försök till utpressning. Detta har Hovrätten ändrat till olaga tvång istället, och eftersom det varit både hot och misshandel med i bilden anser Hovrätten att brottet är grovt. De andra två döms för medhjälp till försök till olaga tvång, samma rubricering som i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista