Omfattande bostadsenkät genomförs i gränstrakterna

Nu ska kommunerna Eda, Arvika, Sunne och Torsby genomföra en bostadsenkät bland invånarna tillsammans med dom norska kommunerna Kongsvinger och Eidskog. Syftet med enkäten är att ta reda på var och hur befolkningen i gränstrakterna vill bo.

Det är en omfattande enkät som skickas ut inom den närmaste tiden. Undersökningen tar upp ett trettiotal frågeställningar som har med boende att göra. Men också om familjen planerar att flytta från eller till någon av kommunerna som deltar i undersökningen.

Förutom dom sex kommunerna i Sverige och Norge står också två organisationer inom norsk byggbransch bakom undersökningen. Genom att ta reda på vad folk värdesätter mest i sitt boende, om invånare tänker flytta osv, kan kommunerna få ett underlag för framtida bostadsprojekt. Själva undersökningen är i sig ett unikt samarbetsprojekt över svensk-norska gränsen - och i ett första utkast beskrivs målet att göra hela denna stora region till ett attraktivt bostadsområde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista